Suveræne frikadeller (proteinrige og glutenfrie)

En helt igennem suveræn frikadelleopskrift, hvor det (for nogle) traditionelle hvedemel er udskiftet med kikærtemel, hvilket gør dellerne til en glutenfri version og samtidig giver dem et øget proteinindhold. 

Kikærtemel købes i større supermarkeder eller i helsekostbutikkerne.

Kom bare i gang – du vil ikke fortryde det.

 

2015-06-18 11.27.03.jpg

Suveræne frikadeller (proteinrige og glutenfrie)

Ca. 16 stk

 500 g hakket skinkekød 3-7 %

1 løg, revet

1½ tsk salt, ¾ tsk peber

2 æg str. m/l

2 store spsk kikærtemel (ca. 40 g)

1 dl mælk

Olivenolie og smør til stegning

1: Kom alle ingredienserne i en stor skål og rør det hele grundigt sammen med elpiskeren (brug dejkrogene).

2: Lad farsen hvile én til to timer i køleskabet.

3: Form farsen til frikadeller med en spiseske. Steges ved god varme i lige dele smør og olie, ca. 4 minutter på hver side.

Energiindhold pr. stk. 61 kcal fordelt på: Protein 8 g, fedt 2 g, kulhydrat 2 g. Kostfibre 0,4 g.

Energiindhold pr. 100 g 120 kcal fordelt på: Protein 16 g, fedt 5 g, kulhydrat 5 g. Kostfibre 1 g.