Muffins med kylling og grønt

Disse muffins er gode at servere til brunch fx i Pinsen eller velegnet til at tage med i madpakken. De holder sig fint nogle dage i køleskabet og smager rigtig godt sammen med lidt god grøn pesto.

Jeg har bagt dem i silikoneforme, hvor de var ret nemme at få ud i afkølet tilstand. Ved ikke helt hvordan de arter sig i papirforme. Vælger du det sidste, bør du bruge nogle med en glat inderside.

God fornøjelse og rigtig god Pinse.

Muffins med kylling og grønt

8 store

350 g kyllingefilet skåret i mindre stykker

1 stor gulerod

1 mellem stort løg

200 g broccoli

3 æg (str. XL)

3/4 tsk. mild st. karry

½ tsk. peber

¾ tsk salt

Lidt olie til formene

Store muffinsforme, gerne af silikone

 

1: Opvarm ovnen til 200 grader.

2: Kør kødet i en foodprocessor til findelt. Kom det i en skål.

3: Skræl gulerod og skær i mindre stykker. Pil løget og skær i grove både. Del broccoli i grove stykker.

4: Kør alle grøntsagerne i foodprocessor til findelt. Kom det i skålen til kødet.

5: Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt til en ensartet masse. Smør formene med lidt olie.  Fordel farsen i formene. Bages midt i den varme ovn i 20-22 min. Afkøl og tag ud af formene.

Energiindhold pr. stk 109 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 5 g, kulhydrat 4 g. Kostfibre 1,2 g.