Squashspaghetti og "kødsovs"

En lowcarb-high protein ”spaghetti og kødsovs”, hvor strimlet squash udgør spaghettien og granuleret mørk soya udgør hovedbestanddelen af ”kødsovsen”.

Smagen er anderledes end i den traditionelle variant, men bestemt god. Retten mætter utrolig meget og tilføre dig en masse planteproteiner, kostfibre og nogle få, men gode kulhydrater.

Du kan evt. læse mere om soyaproduktet her og har du lyst til at prøve andre opskrfiter med granuleret soya er de her:

Chiligryde

Hvidkålsspaghetti og "kødsovs"

Chili sin carne

Squashspaghetti og kødsovs

Squashspaghetti og ”kødsovs”

3 personer

1 løg

1 stor porre

1 spsk olivenolie

140 g koncentreret tomatpure

1 ds flåede tomater

4 dl grøntsagsbouillon

1-3 tsk tørrede chiliflager (afhængig af hvor krydret du ønsker retten)

125 g soya granuleret mørk (fra firmaet Soy4you)

Salt

2 mellemstore grønne squash

Tilbehør: Revet parmesanost

 

1: Sauter hakket løg i olien til det klares.

2: Tilsæt renset, snittet porre og steg yderligere nogle minutter.

3: Steg tomatpure med i ½ minut.

4: Tilsæt flåede tomater, bouillon og chili og bring i kog. Mos tomaterne let. Dæmp varmen og lad det småkoge under låg i 10 minutter.

5: Skær imens squash i tynde strimler med et tyndskræller eller en spiralizer (jeg her brugt det sidste)

6: Tilsæt soya ”kødet” og lad det simre under låg i 5 minutter. Smag til med salt og evt. mere chili.

Energiindhold pr. 100 g: 302 kcal fordelt på: Protein 67 g, fedt 2 g, kulhydrat 8 g. Kostfibre 21 g.