Chiligryde med spejlæg

En spicy og mættende vegetar ret fyldt med planteprotein og kostfibre fra soya ”kød”. Soya ”kød” er et godt alternativ, hvis du vil have en kødløs dag. Du får tilført hele 65 g protein pr. 100 g og19,4 g kostfibre pr. 100 g. Dog indeholder soya ”kød” ca. ½ gang flere kalorier end magert animalsk kød. Men dette reguleres efter min mening helt naturligt, da mæthedsgraden er stor, og man vil ikke kunne spise lige så meget, som hvis det var animalsk kød.

Det er nemt og hurtigt lave mad med soya ”kød”. Du skal bare have for øje, at det suger en hel del væske og kræver en masse krydderier, da det er smagsneutralt. Soyaproduktet i denne opskrift er fra firmaet Soy4you. De sælger varianterne soya bits lys, granuleret soya lys og en granuleret soya mørk. Sidstnævnte variant er den jeg har brugt her. Den er købt i Netto, men jeg mener efterhånden det kan købes i de fleste større supermarkeder og i pakninger på 125 g (svarer til 500 g hakket kød). Vejl. udsalgspris kr. 27,00.

Soy4you sælger også fra egen hjemmesiden og i pakninger op til 750 g. Her findes også en økologisk variant. Fælles for alle varianter er, at de er GMO-frie.

Konsistensen i denne færdig tilberedte ret er meget lig hakket animalsk kød og looket lige så. Men bedøm selv.

Chiligryde med spejlæg

3 personer

 1 stort løg

175 g bladselleri

175 g gulerod

 Olivenolie

1-2 røde chili med eller uden kerner

4-6 cm skrællet ingefærrod

1 spsk st. spidskommen

1 spsk st. karry

1 spsk st. koriander

350 g purerede tomater

125 g soya granuleret mørk fra firmaet Soy4you

Ca. 6 dl grøntsagsbouillon (jeg brugte Herbamare urtebouillon uden salt)

Cayenne peber

Fiskesovs eller soyasovs

½-1 lime

3 æg

Evt. pynt: Mynte eller anden krydderurt

 

1: Skær løg, selleri og gulerod i tern og sauter det i 2 spsk. olien i en gryde i 5 min.

2: Tilsæt hakket chili og – ingefær, spidskommen, karry og koriander og steg under omrøring i 20 sek.

3: Tilsæt tomater, soya ”kød” og halvdelen af bouillonen. Bring i kog og tilsæt gradvis resten af bouillonen.

4: Dæmp varmen og lad det småsnurre under låg i 10 min.

5: Smag til med cayenne, fiskesovs og lime.

6: Steg æggene til spejlæg på en pand i lidt olie og server til. Pynt evt. med mynte eller anden krydderurt ved servering.

Energiindhold pr. 100 g: 318 kcal fordelt på: Protein 67 g, fedt 3,5 g, kulhydrat 6 g. Kostfibre 20 g.