Salat med laks, kæmperejer og avokado

Denne salat er inspireret af én jeg en gang imellem spiser hos Letz Sushi som der består af rå tun, rå laks, evt. kæmperejer, tangsalat og avokado. Den tang der bliver brugt i tangsalat er som regel en tangtype som hedder wagame. Mig bekendt kan den kun købes i asiatiske butikker, derfor havde jeg sat mig for at bruge strimlet spidskål i stedet for.

Når fisk skal spises rå er der store krav til friskhed og udskæring. Jeg har derfor købt min laks hos fiskehandleren og bedt om sushi-kvalitet. Når vi snakker rå fisk duer det ikke at købe de frosne der er på tilbud i supermarkedet, da det er et ufravigeligt krav, at fisken er super frisk.

Da jeg kom hjem fra fiskehandleren, lagde jeg fisken i fryseren i 24 timer og lod den tø op i køleskabet. Formålet med nedfrysningen er at dræbe eventuelle parasitter. 

Som du kan læse kræver salaten lidt planlægning, men når fisken er købt, frosset ned og optøet, kan salaten tilberedes på ca. 10 minutter.

Salaten er rig på gode proteiner og indeholder mange sunde fedtsyrer dels fra laks og dels fra avokado. Læs evt. mere om avokado her.

Salat med laks, kæmperejer og avokado

2 personer

 350 g spidskål, (ca. ½)

2 tsk tamari (glutenfri soya) + lidt mere til servering

1 tsk risvineddike

½ tsk ahorn sirup

1 spsk sesamolie

Evt. lidt Nori tang klippet i tynde strimler

1 pk kogte Madagaskarrejer eller tigerrejer (170 g)

250 g laks uden skind og ben, sushikvalitet (skal have været nedfrosset min. 24 timer inden tilberedning af salaten)

1 tsk tørristede sesamfrø

1 stor avokado

Ca. ½ lime i både

 

1: Skær spidskål i meget tynde strimler.

2: Rør tamari, eddike, sirup og sesamolie sammen og vend med spidskål og evt. Nori tang. Fordel i to skåle.

3: Fordel rejer, laks og avokado skåret i små tern ovenpå spidskål. Drys sesam over.

4: Server med limebåde og lidt tamari.

Energiindhold pr. person 494 kcal fordelt på: Protein 42 g, fedt 31 g, kulhydrat 17 g. Kostfibre 7 g.