Rabarberkager uden mel og tilsat sukker
Foråret er rigtig godt i gang og det betyder også rabarbertid. Jeg elsker rabarber, men er ikke vild med al det tilsatte sukker der som regel følger dem de syrlige ”stænger”. Kagerne her er sødet med bananer, dadler og stevia, hvilket giver dem en behagelig sødme som står godt til det syrlige fra rabarberne.
Rabarberkager uden mel og tilsat sukker
11 stk
400 g rabarber, renset vægt
150 g mandler
75 g skyr
75 g smør i tern
3 mellemstore meget modne bananer, i mindre stykker
75 g soltørrede dadler uden sten
2 store æg
2 spsk Husk (den grønne)
25 dråber flydende stevia = 1 tsk
2 tsk st. kanel
1 tsk bagepulver
30 g grofthakkede valnødder
11 store papirsforme
Evt. pynt: Tørret rabarber
1: Opvarm ovnen til 185 grader.
2: Skær rabarber i helt tynde skiver.
3: Kør mandler til grofthakket mandelmel i foodprocessor.
4: Tilsæt resten af ingredienserne, på nær valnødder og kør til en ensartet dej.
5: Vend dej og rabarber sammen og fyld i forme.
6: Fordel valnødder på toppen.
7: Bages på 2. sidste rille i den varme ovn i 45 min.
8: Sæt kagerne på en rist og lad dem stå til de er helt kolde.
9: Pynt evt. med tørret rabarber inden servering.
Energi pr. stk 217 kcal fordelt på: Protein 6 g, fedt 14 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 5 g.