Rabarberkager uden mel og tilsat sukker

Foråret er rigtig godt i gang og det betyder også rabarbertid. Jeg elsker rabarber, men er ikke vild med al det tilsatte sukker der som regel følger dem de syrlige ”stænger”. Kagerne her er sødet med bananer, dadler og stevia, hvilket giver dem en behagelig sødme som står godt til det syrlige fra rabarberne.

Rabarberkager uden mel og tilsat sukker

11 stk

 400 g rabarber, renset vægt

150 g mandler

75 g skyr

75 g smør i tern

3 mellemstore meget modne bananer, i mindre stykker

75 g soltørrede dadler uden sten

2 store æg

2 spsk Husk (den grønne)

25 dråber flydende stevia = 1 tsk

2 tsk st. kanel

1 tsk bagepulver

30 g grofthakkede valnødder

11 store papirsforme

Evt. pynt: Tørret rabarber

1: Opvarm ovnen til 185 grader.

2: Skær rabarber i helt tynde skiver.

3: Kør mandler til grofthakket mandelmel i foodprocessor.

4: Tilsæt resten af ingredienserne, på nær valnødder og kør til en ensartet dej.

5: Vend dej og rabarber sammen og fyld i forme.

6: Fordel valnødder på toppen.

7: Bages på 2. sidste rille i den varme ovn i 45 min.

8: Sæt kagerne på en rist og lad dem stå til de er helt kolde.

9: Pynt evt. med tørret rabarber inden servering.

Energi pr. stk 217 kcal fordelt på: Protein 6 g, fedt 14 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 5 g.