Omelet med soltørrede tomater

En mættende og hurtig omelet. Den kan spises til morgenmad eller frokost og hvis du ruller den sammen, kan den pakkes ind og tages ud af huset.

Jeg har tilsat gurkemeje for at give farve, lidt smag og fordi det er super sundt. Gurkemeje modvirker inflammation. Læs mere her.

Soltørrede tomater indeholder hele 14 g protein pr. 100 g.

 

Omelet med soltørrede tomater

1 person

1 æg

2 æggehvider

1 spsk skyr

1 tsk HUSK (den grønne pakke)

Ca. ¼ tsk gurkemeje

Salt, peber

½ spsk olivenolie

1 stor spsk soltørrede tomater (jeg brugte dem i oliemarinade, som forinden var dryppet godt af)

25 g revet ost (jeg brugte en 10 %)

En lille håndfuld basilikumblade

1: Pisk æg, æggehvider, skyr, HUSK og gurkemeje sammen. Krydr med salt og peber.

2: Varm en lille pande op, 15-16 cm i dia. og gerne slip-let. Tilsæt olien og drej panden så olien fordeler sig. Hæld æggemassen på panden.

3: Steg omeletten ved svag varme. Løsn den i kanten og vip panden så den flydende masse kommer ned på panden.

4: Strø ost, soltørrede tomater og basilikumblade over når æggemassen er stivnet.

5: Fold den ene halvdel over den anden så der dannes en halvmåne.

Energiindhold pr. portion: 388 kcal fordelt på: Protein 31g, fedt 22 g, kulhydrat 22 g. Kostfibre 5 g.

 

2015-03-04 19.21.00.jpg