Laks og salat med avokado, ost og linser

Hurtig og velsmagende hverdags ret fyldt med proteiner, sunde fedtstoffer og gode kostfibre.

Proteiner er opbygget af aminosyrer. Nogle kan vi selv danne, resten det vil sige de essentielle, skal komme fra kosten. Leucin er en af de essentielle aminosyrer og måske den vigtigste. Når vi indtager proteiner, stimuleres kroppens evne til selv at danne et nyt protein. Studier har vist, at det helt særlige ved leucin er, at denne effekt i høj grad kan opnås ved at indtage leucin alene. Bl.a. linser har et ganske pænt indhold af leucin og er dermed på listen over top proteinkilder. Læs mere og se listen her.

Laks og salat med avokado, ost og linser

2 personer

250 g laks

Salt

Ca. 1 limefrugt

1 ds kogte, grønne linser (240 g drænet vægt) fx Bonduelle

1 avokado

100 g bladselleri

100 g mellemlagret ost i tern 17 %/30 +

Ca. 1 tsk ahorn sirup eller honning

Evt. lidt hakket bredbladet persille

1: Del laks i portions stykker. Krydr med lidt salt. Lad det trække til ovnen er varm. Saltet fremhæver laksens gode smag. Opvarm ovnen til 160 grader.

2: Læg laksestykkerne i et ovnfast fad. Dryp lidt limesaft over. Bag laks midt i den varme ovn i 8-10 min. Giv endelig ikke laks forlænge, da den ellers bliver tør. Den må gerne være rosa indeni.

3: Dræn linserne og skyl dem under den kolde hane. Hæld afdryppede linser i en skål.

4: Tilsæt avokado skåret i tern, bladselleri skåret i tynde strimler og ost skåret i tern.

5: Rør resten af limesaften med ahorn sirup og hæld i skålen. Vend rundt. Smag til med salt og evt. mere limesaft og sirup.

Energiindhold pr. person: 619 kcal fordelt på: Protein 53 g, fedt 29 g, kulhydrat 42 g. Kostfibre 8 g.