Edamamesalat med avokado og selleri

En simpel og meget velsmagende salat, som tilmed mætter rigtig godt. Den kan spises som en selvstændig frokostret eller indgå som tilbehør til aftenmåltidet – og så er salaten super sund.

Du har sikkert hørt masser af gange at avokado er en sund spise, men ved du hvorfor?

I forhold til andre frugter og grøntsager indeholder avokado mange kalorier, men det er det sunde enkeltumættede fedt, som din krop har godt af. Det sænker kolesteroltallet og nedsætter derfor risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme. Avokado er en god kilde til kalium, som hjælper med at regulere din væskebalance. Med én avokado får du halvdelen af dit vitamin K behov opfyldt. Vitamin K hjælper mod blodpropper, øger blodcirkulationen og er godt for dine knogler. Avokado har også et pænt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar.

Avokado er fyldt med vitamin E, som er en antioxidant, der beskytter mod aldring og sygdomme og desuden hjælper din hud med at se sund ud.

Magnesium findes også i avokado og holder ens muskler stærke og sunde. Derudover er magnesium  med til at regulere dit blodtryk.

Gode egenskaber ved edamamebønner kan du læse om her

Er du inde i en periode, hvor du gerne vil slanke dig, bør du halvere avokado mængden.

God appetit!!!!

Edamamesalat med avokado og selleri

2 personer

 2 store bladselleri

2 mellemstore avokadoer

400 g pillede edamamebønner, optøet

Saften af 1 lime evt. lidt mere

Ca. 2 spsk Tamari (glutenfri soya) 

2 spsk sesamolie

2 tsk tørristede sesamfrø

 

1: Skær selleri i tynde strimler og avokado i tern og kom i en skål sammen med edamamebønner.

2: Rør limesaft og Tamari sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Rør til dressingen samler sig.

3: Hæld dressingen over salaten og vend forsigtig sammen. Smag evt. til med mere lime og soya.

4: Anret i to skåle og strø sesam over.

Energiindhold pr. portion: 528 kcal fordelt på: Protein 23 g, fedt 38 g, kulhydrat 33 g. Kostfibre 16 g.