Proteinmuffins

Dejlige, velsmagende og mættende muffins som er velegnet til både frokost og et mellemmåltid. De er glutenfrie og proteinrige og fyldt med sunde fedtsyrer og gode kostfibre. Melet er skiftet ud med bælgfrugter i form af kogte kidney beans og fungere fint sammen med de øvrige ingredienser. Man kan hverken se eller smage bønnerne i de færdige muffins :-)

Er du ikke til fennikelfrø kan du krydre med noget andet. Bruger du stødte krydderier bør du maks tilsætte 1 spsk. 

Jeg har bagt dem i både papir- og silikoneforme. Sidstnævnte er at foretrække, da det er ret nemt her at få dem hele ud af formene, hvilket det kniber lidt med når de er bagt i papirforme.   

Proteinmuffins

10 stk (store)

1 ds kogte bønner, fx kidney eller sorte

4 æg

1½ dl skyr

250 g gulerødder

75 g græskarkerner

75 g solsikkekerner

150 g revet mozzarellaost 20 %

2 spsk fennikelfrø eller anden smagsgiver

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

½ tsk peber

1 spsk fiberHUSK (den gule pakke)

Muffinsforme, gerne silikone

 

1: Opvarm ovnen til 175 grader varmluft

2: Kom drænede, skyllede bønner, æg og skyr i en foodprocessor og kør til en ensartet masse

3: Skræl og riv gulerødderne

4: Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål.

5: Fordel dejen i muffinsforme.

6: Bages midt i den varme ovn i ca. 40 min. (30-35 min. i papirforme)

Energiindhold pr. stk.: 234 kcal fordelt på: Protein 14 g, fedt 15 g, kulhydrat 13 g. Kostfibre 4 g.