Quinoaboller

Mættende og smagfulde boller bagt på quinoamel og kikærtemel, hvilket betyder de også er glutenfrie. De indeholder proteiner af høj kvalitet, sunde fedtsyrer og har et pænt indhold af kostfibre.

Bollerne er bedst nybagte.

God bagelyst!!!

Quinoaboller

12 stk

½ pk gær

1 tsk salt

1 tsk ahorn sirup eller honning

6 dl lunkent vand

3 spsk fiberHusk (den gule)

200 g quinoamel

150 g kikærtemel

1 spsk olivenolie

½ æg sammenpisket æg til pensling

3 spsk græskarkerner

  1. Smuldr gær ud i en skål. Tilsæt salt, ahorn sirup og vand. Rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt fiberHusk og rør. Lad det stå et par minutter til en geléagtig konsistens.
  3. Rør quinoamel i.
  4. Tilsæt lidt efter lidt kikærtemel samtidig med dejen æltes godt igennem, ca. 10 minutter i alt.
  5. Hæld olie i bunden af dejskålen og ælt yderligere en kort stund.
  6. Sæt dejen tildækket til hævning i lunt sted, ca. 30 minutter
  7. Tag dejen op i store klatter og tril/form til boller.
  8. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
  9. Opvarm ovnen til 175 grader.
  10. Pensl bollerne med æg og kom græskarkerner på toppen.
  11. Bag bollerne ca. 35 minutter midt i den varme ovn.

Energifordeling pr. stk. 142 kcal fordelt på: Protein 6 g, fedt 5 g, kulhydrat 22 g. Kostfibre 5 g.

Energifordeling pr. 100 g 180 kcal fordelt på Protein 7 g, fedt 6 g, kulhydrat 27 g. Kostfibre 6 g.