Bagte æbler med skyr-vaniljecreme

Foto: Martin Tanggard

Mangler du er sund dessert til i aften eller en af de andre dage er bagte æbler med skyr-vaniljecreme et godt bud. Æblerne er samtidig julede da de er fyldt med rosiner, hasselnødder og kanel.

Det tager ca. 10 minutter at gøre det hele klar og det kan tilmed gøres i god tid. Æblerne skal herefter blot sættes i ovnen en god halv time før de skal spises.

Opskriften er fra min kogebog PROTEIN, som jo passende kan bruges som julegave, hvis du kender en bogglad person, der gerne vil have lidt inspiration og vejledning til en proteinrig hverdagskost.

Bagte æbler med skyr-vaniljecreme

4 personer

 4 æbler

2 spsk rosiner

25 g hasselnødder

1 tsk st. kanel

1 nip vaniljepulver

 

200 g skyr

¼ tsk vaniljepulver

 

1: Opvarm ovnen til 190 grader.

2: Fjern/udstik kernehuset på æblerne. Sæt æblerne på højkant i et lille ovnfast fad.

3: Hak rosiner og hasselnødder og kom i en skål sammen med kanel og vanilje. Fordel blandingen i æblerne. Hæld lidt vand i bunden af fadet.

4: Bag æblerne midt i den varme ovn, til de er bløde, 20-30 minutter afhængig af sort og størrelse.

5: Rør skyr og vaniljepulver sammen og server til de lune æbler.

Energiindhold pr. person 128 kcal. Fordelt på: Protein 7 g, fedt 4 g, kulhydrat 18 g. Kostfibre 3 g.