Figenkugler

En lille julehilsen fra mig til dig med disse figenkugler, som er et fortrinligt alternativ til lakridskonfekt eller anden færdigkøbt juleslik.

Fignerne og appelsinsaften gør dem julede, og så påvirker de dit blodsukker i mindre grad end traditionelle julegodter, da de ikke indeholder tilsat sukker.

Fignerne indeholder desuden en række vitaminer og mineraler og en langstribe mikroskopiske plantestoffer som styrker immunforsvaret. Banan fremmer dannelsen af hormonet serotonin, der gør dig veltilpas og afstresset.

Tip: Prøv at dyppe kuglerne i mørk chokolade (fx 70 % Nellie Dellies uden sukker) i stedet for at trille dem i kakao.

Glædelig 1. december.

Figenkugler

16-20 stk

 

200 g tørrede figner

1 mellemstor banan

125 g kokosmel

3 spsk friskpresset appelsinsaft

15 g kakao

1: Skær stilken af fignerne. Skær figner og banan i mindre stykker og kom i en foodprocessor/blender. Tilsæt kokosmel og appelsinsaft og kør til en fast masse.

2: Tril kugler af figenmassen og rul dem derefter i et tyndt lag kakao. Opbevares i køleskabet.

Energiindhold pr. 100 g: 302 kcal fordelt på: Protein 4 g, fedt 17 g, kulhydrat 38 g. Kostfibre 8 g.

Figenkugler