Vegetar-minestrone med 3 slags bønner

Selv om solen skinner så dejligt i disse dage, er vi så langt henne på året, at en suppe altid vil være velkommen, i hvert fald hjemme hos os. Tilbered gerne er dobbelt portion, da suppen er fin at varme op til et hurtigt måltid dagen efter.

Vegetar-minestrone med 3 slags bønner

Rækker til 2 sultne personer

 

1 løg

1 spsk olivenolie

Ca. ¾ l grøntsagsbouillon

2 store gulerødder

1 stilk bladselleri

1 ds flåede tomater

1 ds kogte bønner, fx Black-eyed fra Bonduelle (drænet vægt 265 g)

200 g edamame bønner uden bælg (frost)

200 g grønne bønner (evt. fra frost)

Salt, peber

Tabasco

Evt. timian til pynt

 

1: Sauter hakket løg i olie i en gryde til det klares. Hæld bouillon på og bring i kog.

2: Skær gulerødder i tern og selleri i skiver og kom i gryden sammen med flåede tomater. Kog op på ny. Dæmp derefter varmen og lad det simrer i ca. 7 min.

3: Tilsæt de 3 slags bønner og lad det simre yderligere ca. 5 min. Smag til med salt, peber og Tabasco.

Energiindhold pr. person: 503 kcal fordelt på: Protein 30 g, fedt 15 g, kulhydrat 74 g. Kostfibre: 24 g.

 

Alternativ til vegetar varianten: Tilsæt ristet chorizopølse eller bacon i tern og parmesanost.


.