Hvidkålsspaghetti og "kødsovs"

En kødfri dag nu og da er godt for både kroppen og miljøet. Et naturligt og proteinholdigt alternativ kan være en ”kødsovs” lavet på soya granulat. For proteiner skal vi have – og til alle måltider.

Soya granulat eller ”soja kød” lyder måske ikke særlig tiltrækkende, men retten kan bestemt anbefales. Konsistensen på det tilberedte granulat er bestemt a la hakket kød og looket også. 

Jeg har købt pakken i SuperBest, men den kan sikkert også købes andre steder. Pakkens indhold på 125 g svarer til 500 g hakket kød og koster kr. 27,00. Det er firmaet Soy4you der står bag produktet.

Næringsindholdet pr. 100 g ser således ud: 271 kcal fordelt på protein 65 g, kulhydrat 2,3 g, fedt 0,5 g og kostfibre 19,4 g.

Hvidkålsspaghetti og ”kødsovs”

4 personer

 1 løg, 2 gulerødder, 1 porre, 1 spsk olivenolie, 1 ds flåede tomater, 6-7 dl vand, 2 tsk timian, 125 g soya granulat (fra firmaet Soy4you), salt, cayenne peber, 1 håndfuld bredbladet persilleblade. Endvidere: 800 g hvidkål, 2 spsk olivenolie, paprika, oregano, salt, peber.

Skær løg og gulerødder i tern og porrer i strimler. Steg grøntsagerne i olien i en gryde i ca. 5 minutter. Hæld tomater, 5 dl vand og timian på. Bring i kog. Lad det småkoge under låg i 10 minutter. Tilsæt soya granulat og resten af vandet lidt efter lidt. Lad retten småkoge i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og rigeligt med cayenne peber. Strø hakkede persille ved servering. Revet parmesanost kan anbefales.

Skær hvidkål i tynde strimler. Varm en stor pande op. Tilsæt olien og steg til kålen er mør, men så den stadig har bid. Krydr med paprika, oregano, salt og peber.

Energiindhold pr. person: 543 kcal fordelt på: Protein 86 g, fedt 12 g, kulhydrat 27 g. Kostfibre 32 g.