Sukkerfri mandelkager med kokos og chokolade

Dejlige kager til kaffe, te eller et mellemmåltid. Jeg har bagt dem med både færdigkøbt mandelmel og med mandler jeg selv blendede. Begge versioner blev fine. Kagerne hvor jeg selv blendede mandlerne til mel, fik en lidt anden konsistens - de blev en smule grovere, men stadig fine.

Sukkerfri mandelkager med kokos og chokolade

Ca. 12 stk.

115 g mandelmel eller mandler du selv maler/blender meget meget fint, 45 g finhakket 70 % chokolade, (jeg brugte Nellie Dellies som er sødet med stevia), 40 g kokosmel, ½ tsk bagepulver, 1/4 tsk salt, 5 g stevia pulver (jeg brugte mærket "Green Canderel") eller 60 g sukrin, 1 tsk vaniljepulver, 1 æg, 75 g skyr.

Bland mandelmel, chokolade, kokosmel, bagepulver, salt, stevia og vaniljepulver sammen i en skål. Tilsæt sammenpisket æg og skyr. Rør til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile ½ time i køleskabet.

Opvarm ovnen til 190 grader.

Form dejen til kugler ca. 2½ cm i dia. og sæt dem på en plade med bagepapir. Giv dem et forsigtigt tryk i toppen, så "flader" lidt ud. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i 12-13 min.

Afkøl. Opbevares i lufttæt beholder.

Energiindhold pr. stk.: 104 kcal. Fordelt på protein 4 g, fedt 8 g, kulhydrat 5 g. Kostfibre 1,3 g.