Glutenfri tunfrikadeller og salat

Tunfrikadellerne kan spises lune som kolde og krydres med andet end timian. Prøv fx paprika eller karry. De er gode til frokost og med en fyldigere salat kan de sagtens være del af et aftensmåltid.

Glutenfri tunfrikadeller og salat

2 personer

2 ds tun i vand (drænet), 40 g skummetmælkspulver, 1 lille løg, 1 æg (str. l), 1½ tsk timian, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peber. 2 spsk olivenolie til stegning. Dip til tundeller: 150 g skyr, ca. 1 dl klippet purløg. Salat: 2 håndfulde bredbladet persilleblade, 300 g små tomater, 1 løg, 1 spsk koldpresset rapsolie, salt, peber.

Rør tun, skummetmælkspulver, finhakket løg, æg og krydderier sammen. Form til frikadeller med en spiseske. Steg dem i olien over middelvarme, ca. 3 min. på hver side.

Dip: Rør skyr og purløg sammen.

Salat: Bland persilleblade, tomater skåret i både og løg skåret i tynde ringe. Dryp olien over. Krydr med salt og peber. Vend nu det hele sammen.

Energi pr. person: 426 kcal fordelt på: Protein 42 g, fedt 19 g, kulhydrater 23 g. Kostfibre 3 g.