Chokoladekage uden sukker og gluten

På en kold blæsende lørdag, som mest var til indendørs aktiviteter, havde jeg besluttet mig for at få anvendt to meget modne bananer, som havde ligget på køkkenbordet hele ugen. Sammen med mandler, dadler og skyr osv blev det til denne dejlige saftige chokoladekage.

Chokoladekage uden sukker og gluten

10 stk:

200 g mandler, 300 g dadler uden sten, 60 g skyr, 4 spsk. ren kakaopulver (uden top), 2 modne, mellemstore bananer, 1 tsk. vaniljepulver, 2 tsk. st. kanel, 1 nip salt, 6 æg. str. m. Tilbehør: 225 g skyr.

Opvarm ovnen til 175 grader.

Kør mandlerne til finhakket i foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til en jævn masse.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 40 min.

Lad kagen stå mindst ½ time inden den skæres for. Serveres med skyr til.

Energi pr. stk.: 307 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 13 g, kulhydrat 37 g. Kostfibre 5 g.