Edamame dip

En super sund og mættende dip, der er god til både grønsagsstave, grissini eller fx mungbønne chips som ses på billedet. Chips er købt i Kvickly.

Hovedbestanddelen i dippen er edamame bønner. Edamame bønner er en rigtig god kilde til protein  og kostfibre og derudover indeholder de også jern, calcium, B-vitaminer, E-vitamin og folinsyre. Edamame bønner indeholder også flere essentielle fedtsyrer end andre bælgfrugter og de indeholder stoffer der er dokumenteret sundhedsfremmende og forebyggende ift. en række livsstilssygdomme. 

Edamame dip

200 g bælgede edamame bønner (optøede), 1 fed hvidløg (kan undlades), 2 spsk tahin (sesampasta), 3 spsk skyr (med top), citronsaft, cayenne peber.

Kør edamame, hvidløg, tahin og skyr i en foodprocessor til glat. Smag til med citronsaft, salt og cayenne peber.

Energiindhold pr. 100 g: 148 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 8 g, kulhydrat 9 g. Kostfibre 4 g.